Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља иницијативу председника Србије да српска престоница идуће године коначно добије споменик Краља Александра I Карађорђевића и предлог да се он симболично постави насупрот споменика Николаја Романова.

– Центар Париза већ осам деценијама краси споменик Краљу Александру I Карађорђевићу. Ред је био и да му се Београд одужи за све што је за њега и цео наш народ учинио и несебично дао, укључујући и свој живот. Велики број грађана подржао је иницијативу ПОКС да му се додели споменик у Београду и драго нам је да је тог става и председник државе, који је ствар покренуо са мртве тачке. Ово је доказ да су истина и правда споре, али достижне. И поред толико деценија сатанизације и клевета краља, рушења сваког споменика који му је постављен после трагичне смрти, бивше комунистичке власти нису успеле да избришу сећање народа и будућих генерација на једног од наших најуспешнијих владара  – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је у новембру 2017. године покренуо иницијативу за подизање споменика у Београду Карађорђевићима, Краљу Петру и Александру, а у децембру 2017. је прикупљено три хиљаде потписа грађана Београда за ову идеју.

Радује нас што је у међувремену споменик добио Краљ Петар I у Бечеју, a у новембру ће добити и у Новом Саду.