Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најстроже осуђује изјаве званичнице Министарства спољних послова Француске, Флоренс Манжен, која најављује да ће Париз подржати пријем тзв. Косова у Интерпол.

– Сви знају да је лажна држава Косово данас престоница Европе у прозводњи  и дистрибуцији наркотика, као и у трговини људима и људским органима. Пошто у организацију Интерпол могу да уђу само државе, а Косово то није, не постоји ни један разлог који би могао да оправда став Француске. Када би тзв. Косово и успело да уђе у ту институцију, Француска и све државе које то подржавају, треба да знају да би главни трговци наркотицима у Европи, а то су Тачи и Харадинај, поставили шефа Интерпола. Он би имао само један задатак, да заштити њихов бизнис. Цела Европа би тада била у проблему – изјавио је Жика Гојковић, председник ПОКС и народни посланик.

ПОКС упозорава да Тачи, Харадинај и Весељи свакодневно врше притисак на државе из региона и целог света да тзв. Косово уђе у Интерпол, искључиво из својих пословних интереса, да правда и сарадња са интернационалном полицијом никада не заживи и да њих не сустигне рука правде.