Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) честита грађанима Војводине велики празник – стогодишњицу од присаједињења Војводине Краљевини Србији.

– Док смо били краљевина, низали смо победу за победом, увећавали своју територију и били поштовани у целом свету. Војводина, Рашка област, Косово и Метохија, Македонија, све те области су се придружиле Краљевини Србији од 1912. до 1918. године. Када поново постанемо краљевина, наставићемо тамо где смо стали пре више од седам деценија, када је срушена краљевина, успостављена република и кренуле наше несреће и порази. На данашњи дан сећамо се славних предака који су, предвођени великим и бесмртним краљем Петром I Карађорђевићем, ујединили Српску Војводину са Краљевином Србијом и остварили вековну тежњу војвођанских Срба да се уједине са матицом – поручио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Годишњица присаједињења Војводине Краљевини Србији је празник за српски и све друге народе који живе на територији Војводине, јер је Аустроугарска била тамница свих народа, нарочито Словена. Поносни смо што је Нови Сад, у знак овог великог догађаја, добио споменик Краљу Петру Ослободиоцу и надамо се да ће ускоро споменици великим владарима из династије Карађорђевић красити и наш престони град Београд.