Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поднео је кривичну пријаву против Александре Суботић, којa је у ријалити емисији Парови „Хепи“ телевизије, газила српску заставу обнажена и тиме вређала гледаоце и све грађане Србије.

– Гажење српске заставе пред милионским аудиторијумом, за коју је пре једног века изгинуло више од милион Срба у Великом рату и која је сачувана од гажења аустроугарских и немачких војника, представља увреду за сваког грађанина ове земље и сваког Србина. Српска застава заузима истакнуто место у нашој историји и националном идентитету. Њено коришћење за еротске сцене и срамни плес, а нарочито гажњење по њој је недопустиво, кажњиво по закону и и због тога очекујемо брзу реакцију надлежних органа – поручио је Војислав Михаиловић, потпредседник ПОКС.

ПОКС очекује од државе озбиљност и адекватно кажњавање починиоца у овом случају, како се ништа слично у будућности не би десило. У члану 33 Закона о изгледу и употреби грба, заставе и химне: „Застава Републике Србије не сме бити изложена тако да додирује тле, нити као подлога, подметач, простирка, завеса или драперија. Заставом се не могу прекривати возила или други предмети, нити се могу украшавати конференцијски столови или говорнице, осим у форми стоне заставице“. Наравно и гажење заставе није дозвољено.