Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) осуђује још један у низу срамних потеза црногорске власти која је донела одлуку о подизању споменика Јосипу Брозу у Подгорици.

– Црногорски сепаратисти дижу споменик Јосипу Брозу Титу, јер је он поништио одлуке Подгоричке скупштине из 1918. године, о уједињењу Србије и Црне Горе, дајући Црној Гори статус републике са могућношћу оцепљења од Југославије. То је само наставак антисрпске кампање која је кулминирала проглашењем Краља Петра I Карађорђевића окупатором, као и стављањем на „црну листу“ Срба којима ће забранити улазак у земљу. Врхунац те кампање је подизање споменика диктатору и зликовцу који је поништио све српске победе у балканским и Првом светском рату. Ова ситуација је парадоксална колико би било постављање споменика Николау Чаушескуу у центру Букурешта. Онај који је радио све против интереса Србије и српског народа не заслужује ни помен у држави која је настала из крви славних Срба и Црногораца, који би се данас стидели својих потомака. Једино објашњење за овакав потез је несхватљива мржња челника Црне Горе према српском народу. Због тога позивамо браћу из „Српске Спарте“ да се сете своје славне прошлости и покажу безочним политичким марионетама запада где им је место, да их скину са чела црногорске државе и да се обнове вековне пријатељске везе између наших народа – поручио је Војислав Михаиловић, потпредседник ПОКС.

Јосип Броз Тито проглашен је једним од сто највећих диктатора у светској историји. Тачан број жртава комунистичког режима никада није утврђен, али верује се да прелази 200 хиљада људи који су убијани на најбруталнији начин, само зато што су отворено били за краља и нису били присталице комунистичког једноумља.

Поносни смо што у Србији нема више споменика Брозу, и што наше тргове у све већем броју красе споменици истинским српским херојима и владарима из династије Карађорђевић.