Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује најновију провокацију шиптарског терористе Рамуша Харадинаја који је прогласио укидање границе између јужне српске покрајине Косова и Метохије и Албаније.

– Укидање границе између Албаније и нашег Косова и Метохије, значи анексију дела наше територије од стране једне стране земље, а то значи ратно стање. Уколико ментори шиптарских терориста не пониште овакву одлуку, Србија одмах треба да укине границе према Републици Српској. О граници са Албанијом одлучује Србија, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, коју су изгласали САД, Русија, Кина и друге земље које су дужне да гарантују за њену примену. Ако ове државе не спрече Албанију и Харадинаја у својој намери да укину границу са јужном српском покрајином, Србија је дужна сама да се заштити, на све могуће начине – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.

ПОКС поставља отворено питање челницима Европске Уније и САД, да ли ће дозволити прекрајање граница Србије и отворено подржати стварање Велике Албаније. Када Србија буде чула одговор, јединствено ће одлучити о својим будућим корацима.

– САД и ЕУ морају бити свесне да ако су одустале од гаранције за резолуцију 1244 Савета безбедности УН, која не подржава брисање граница са Албанијом, онда и Србија има право да одустане од своје гаранције за примену Дејтонског споразума и за њу границе са Републиком Српском више неће постојати – додао је Гојковић.