Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) апелује на Српску православну цркву и Цетињски манастир да врати Карађорђевићима руку Светог Јована Крститеља, коју су чували до почетка Другог светског рата у капели дворског комплекса на Дедињу.

– Карађорђевићима треба да се врати на чување највећа хришћанска светиња, десна рука светог Јована, крститеља Исуса Христа, коју је руска императорка Марија Фјодоровна Романов предала нашој краљевској кући на чување, после комунистичке окупације Царевине Русије 1917. године. Са разлогом је руска царска породица дала баш српској овакву светињу од непроцењивог значаја. Воља царске династије Романов треба да се испоштује, па макар са закашњењем од 75 година и да се најважнија хришћанска реликвија на целом свету врати кући, у Србију – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Десна рука Светог Јована Крститеља, којом је крстио Исуса Христа, предата је лично Краљу Александру Карађорђевићу. Чувана је у храму старог двора, одакле је пренета у ризницу на Дедињу и изношена за празник у краљевску капелу. Пред почетак Другог светског рата је из Београда однета у Острог, како би била сакривена и сачувана. По завршетку рата је пребачена у Цетињски музеј, из ког је касније у тајности пренета у манастир на Цетињу, где је и данас.