Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) пружа пуну подршку уредништву листа „Политикин забавник“,  који је ових дана на мети прљаве кампање Независног удружења новинара Србије и Независног удружења новинара Војводине.

Tа два удружења, која себе називају независним, кршећи новинарски кодекс и професионалност, промовишу комунистичку тоталитарну идеологију, која је укинула вишепартијски систем, угушила све слободе у држави, а нарочито слободу штампе и слободног изражавања. Напади на један од наших најстаријих и најугледнијих листова само зато што је објавио чињенице и истину, односно усудио се да скрене са пута полувековне комунистичке пропаганде и фалсификовања историје, представљају напад на слободу изражавања, које би ова удружења требала да штите и подстичу, а не да их гуше и излажу јавном линчу и жигосању.

– Доста је било комунистичке пропаганде и хистерије, фалсификовања историје, лажи и обмана народа. Никада више нећемо допустити да наша деца буду жртве комунистичких лажи, него ћемо инсистирати да уче истину, потпуно ослобођену од идеолошких стега које су трајале од Другог светског рата, до данас. Писање Политикиног забавника и сличних слободних новина је велики искорак ка томе и ми их молимо да наставе, да не поклекну под притисцима синова и унука комунистичких генерала који су после Другог светског рата, када су се нелегално и насилно дограбили власти, дивљачки побили целокупну српску друштвену елиту, интелектуалце, монархисте и предузетнике, односно све који нису подржавали нови тоталитарни режим. Наша деца треба да уче доказане историјске чињенице, необојене идеологијом, које могу да се некоме свиђају или не, али су истина. Никада нећемо пристати да прихватимо њихове тврдње да су Срби и Хрвати имали једнаку улогу у Другом светском рату, јер су имали један фашистички и један антифашистички покрет. Срби нису подржавали нацисте, него су имали два антифашистичка покрета, Југословенску војску у отаџбини генерала Драгољуба Драже Михаиловића која је прва покренула устанак против окупатора и партизански покрет, који је са устанком кренуо тек након напада Немачке на Совјетски савез, јер је то била њихова отаџбина, а не Краљевина Југославија. Истина је као вода, увек нађе пут, тако да данас свако дете зна да је Дража Михаиловић, кога тзв.независна новинарска удружења и  данас називају издајником и квислингом, добио бројна одликовања од својих савезника,због антифашистичке борбе, међу којима су и одликовања америчког председника Харија Трумана из 1948. и француског председника Шарл Де Гола из 1943. године. Данас сви знају да су Немци током рата излепили целу Србију са потерицама на којој су биле слике Драже Михаиловића и Јосипа Броза Тита и награда од 100.000 рајсмарака у злату ко их убије. Данас је познат најочигледнији пример фалсификовања историје, када је више од пола века скриван од народа део потернице на којем је слика Драже Михаиловића, која је одсечена, а остављена само Титова слика. Читав свет зна да је савезничка штампа током целог рата писала о борбама четника против окупатора и ослобађању нпр. Лознице, као прве савезничке победе 1941. године. Данас свако зна да су четници Драже Михаиловића ратовали против Љотићеве војске, једнако као и партизани, да је држава Србија званично рехабилитовала Дражу Михаиловић и усвојила закон о изједначавању права четника и партизана 2004. године, након демократских промена у земљи. Не ради се овде о ревизији историје, како поменута новинарска удружења нападају Политикин забавник, него се ради о томе да су се стекли услови да истина коначно угледа светлост дана, након више од пола века таме. Свидело се то некоме или не, то више нико неће моћи зауставити, јер може се лагати једно време, али не може све време  – истакао је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.