Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Народну Банку Србије да пооштри прописе и тако натера пословне банке да реално одређују курс девиза и коректно послују са грађанима Србије.

– Разумемо потребу банака да зараде на све начине, али банке не могу да буду јаче од државе. Превелике курсне разлике доносе им огромну зараду, јер користе ситуације у којима људи немају другу опцију него да девизе мењају преко банке. Одговорна држава води рачуна о својим грађанима и не дозвољава да их ико пљачка – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС је странка која поштује слободно формирање тржишта и девизног курса, као једну од основних вредности тржишне економије. Међутим, Закон о девизном пословању мора да буде у складу са интересима државе и свих њених грађана.

У време када је наша земља била Краљевина економија је била стабилна и јака, а то су у највећој мери осећали грађани, који су били равноправни и једнаки. Чак ни сам Краљ Петар I Карађорђевић није био повлашћен, а једном приликом одбијен је за кредит државе, за који је Министарство финансија проценило да је неоснован.