Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подсећа да је на данашњи дан пре 11 година извршен покушај сецесије лажне државе Косово.

– Србија никада и ни по коју цену неће признати независност лажне државе Косово. Краљ Петар I Карађорђевић је 1912. године Косово и Метохију ослободио од турског ропства и припојио Србији, да би комунисти населили 200.000 Албанаца у јужну српску покрајину шездесетих година прошлог века и забранили повратак протераним Србима током Другог светског рата. За време Краља, није било никакве границе између Косова и Србије. Данашњу „административну границу“ уцртали су исти они који су и укинули Краљевину, а то су комунистичке власти. Они су Косову и Метохији дали статус аутономне покрајине са атрибутима државности и тиме ставили огроман терет о врат српског народа који нас гуши и данас. Када наша земља поново постане краљевина, поништићемо све нелегалне одлуке комунистичких власти и Србија ће повратити суверенитет над својом јужном покрајином, као некада – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС са жаљењем констатује да и поред свих сазнања које имамо данас, ко је крив за стање на Косову и Метохији, неке странке и даље баштине идеологију комуниста и величају лик и дело њиховог лидера, који је најодговорнији за голготу коју данас наш народ и држава доживљавају на светој српској земљи.