Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) ће изаћи на будуће републичке изборе, били они редовни или ванредни.

– Власт може да се бира једино на фер и демократским изборима. Једном се већ десило да се власт отме силом и оружјем, као што је било 1945. године, када су комунисти срушили краљевину и легално изабрану власт, а последице тога трпимо и данас. Због Устава из 1974. године имали смо ратове почетком деведесетих и данас покушај сецесије Косова. Позивамо све странке из власти и опозиције да учествују на изборима и да се удружују искључиво на програмским основама, а не само на принципу да се дочепају голе власти или да је задрже. Ми позивамо све странке које су за обнову Краљевине Србије да се удружује са нама у један блок и да докажемо на изборима да је скоро половина грађана за враћање монархије. Једино у то време је Србија низала победу за победом и на војном и економском плану. Када крунишемо краља, вратићемо снагу и славу непобедиве Краљевине Србије – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је самостално већ изашао на изборе у Кули и Лучанима, освојивши 7 и 3 одсто, односно у просеку преко 5 процената.

– За нас су сваки избори шанса да се направи корак више ка обнови Краљевине Србије и ни једну шансу нећемо пропустити – закључио је Гојковић.