Покрајински одбор Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) за Војводину одржао је данас у Новом Саду седницу на којој су били присутни представници 44 градска и општинска одбора из северне српске покрајине.

Једногласно је утврђена програмска платформа ПОКС за Војводину и дебеоградизацију целе Србије.

1. Тражимо да, када се отвори питање измене Устава Србије, престоница будуће Краљевине Србије, буде Београд, а главних градова да буде више, осим Београда, Нови Сад, Крагујевац, Ниш и Приштина.

2. Тражимо да се у сваки главни град изместе одређена министарства, а да у Новом Саду буде министарство пољопривреде и просвете.

3. Тражимо да се у циљу равномерније заступљености народних посланика из свих делова Србије, измени изборни закон, тако да четири изборне јединице које ће бирати подједнак број посланика буду, Војводина, Београд, Западна и Централна Србија, Јужна и Источна Србија са Косовом и Метохијом. (сваки регион би требао да има око 62 посланика према броју гласача, а тренутно је из Београда 97 посланика, а из Војводине 45)

– Доста је Србија и њена северна покрајина Војводина радила, а Београд се градио. Захваљујући политици комуниста од 1945. године, нестају нам села и изумиру читави предели Србије и српске Војводине. Неопходна је суштинска децентрализација власти и зато тражимо да Нови Сад буде један од главних градова Србије, у којем ће бити министарство пољопривреде и министарство просвете при Влади Србије. Не видимо ни један разлог зашто би сва министарства била у Београду, а нарочито не ова два – изјавио је потпредседник ПОКС и председник Покрајинског одбора ПОКС за Војводину, мр Владимир Јелић.