Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) придружио се обележавању годишњице хапшења генерала Драгољуба Драже Михаиловића у Дражевини код Вишеграда.

– Дражу Михаиловића, првог герилца против фашизма у окупираној Европи српски народ поштује више него икада, његову жртву и дело. Дражевина је место великог страдања, јер је у том месту злочиначка комунистичка власт ухапсила команданта Југословенске војске у Отаџбини. Комунисти су генералу Дражи одузели чин, породицу, достојанство, али нису убили сећање Срба на вољеног генерала. Убили су све осим истине, а она је остала да одзвања у вечности – изјавио је портпарол ПОКС Милош Парандиловић.

Драгољуб Михаиловић је најодликованији српски официр, а највиша одликовања је добио и од својих савезника, америчког председника Дражевини а 1948. године и француског председника Шарла де Гола 1943. Његова жртва никада не сме бити заборављена и ПОКС ће сваке године обележавати овај датум, важан за нашу историју, идеју и пут.

Делегација ПОКС, коју је уз Парандиловића предводила и чланица Председништва Бранка Бежанов, положила је цвеће на споменик Дражи Михаиловићу, у спомен славног генерала и његових следбеника капетана Николе Мајсторовића, мајора Драгише Васиљевића и поручника Благоја Ковача, на месту на ком је генерал ухапшен а његови сарадници мучки убијени од стране комуниста 13. марта 1946. године.

Данашњи догађај традиционално је организовао Равногорски покрет Републике Српске, Општински одбор Вишеград и свештенство манастира Св. Николај из Дражевине.