Председник Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) Жика Гојковић, данас је на заседању Народне скупштине предложио доношење закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих и несталих бораца. Тај закон предвиђа значајну помоћ ветеранима ратова деведесетих, као и деци погинулих бораца.

– Најмање што Србија дугује онима који су је животима бранили је право на нормалан и достојанствен живот, а не статус социјалних случајева. Националне пензије и умањење радног стажа за време проведено на ратишту су основа закона који предлажемо. Радно способним ветеранима треба дати предност за запошљавање у државним предузећима, а њиховој деци у додели стипендија. Мали за друштво, а значајни за наше ветеране су уступци да при заказивању прегледа у здравственим установама не чекају ред, да су приоритет у додели бањских лечења, као и да добију ваучере за одмаралишта која су у власништву државе – поручио је Гојковић.

ПОКС подсећа да је, у знак захвалности што су животом бранили Краљевину Србију, за све породице погинулих бораца и добровољаца Краљ Александар Карађорђевић обезбеђивао парцеле обрадиве земље и кров над главом. У краљевини су се хероји поштовали, а када поново будемо краљевина вратићемо то поштовање и поново изградити државу на његовим темељима.