Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од државе да се процесуирају све судије и тужиоце који су, у доба комунизма, прогонили и осуђивали људе на смртне казне и дугогодишње робије, не по правди, него према суду и идеологији комунистичке партије.

– Судије које су уништиле животе стотинама хиљада невиних људи, само зато што су имали другачије мишљење и нису подржавали тадашњи режим, мора стићи рука правде, па макар и са великим закашњењем. Једини судија деценијама после завршетка Другог светског рата била је Комунистичка партија Југославије, која је елиминисала све који се нису слепо повиновали њеној диктаторској власти. Наше правосуђе је многе људе процесуирало и слало на робију, па чак и у смрт, само зато што нису подржавали комунистичку идеологију. Данас, када се Србија коначно ослободила стега комунизма, иако њихови остаци и даље постоје, дошао је тренутак да се такве нечасне судије осуде и сносе последице својих злодела – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС позива државни врх да се у овом процесу угледа на Пољску, која је већ покренула процес против судија који су идеолошки судили у време комунизма.