Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива државу да оснује комисију за пописивање невино страдалих жртава комунизма, људи који су некада убијани само због тога што су имали слику краља у својим домовима.

– Крајње је време да грађани сазнају сурову истину о ужасним злочинима комунистичких власти, према сопственом народу. Србија није изузетак. Све земље источне Европе су то већ урадиле. Не признајемо изговоре, нити било какве разлоге да се не отворе досијеи тајних служби и не расветле убиства више од 60 хиљада грађана, који су страдали само зато што се нису слагали са идеологијом и политиком нове власти. Број ликвидираних је и далеко већи, ако се узме у обзир да се до ових података дошло из државних архива о убиствима о којима се уопште водила евиденција. Довољно би било да комисија помогне нашем истакнутом историчару Срђану Цветковићу који је каријеру посветио расветљавању злочина и проналежењу свих невиних жртава комунистичке диктатуре након Другог светског рата. У Србији се на ову тему говори све гласније и очекујемо од власти да буде одговорна и уради оно што су пропустиле да ураде све досадашње владе – да донесе дуго очекивани мир жртвама и њиховим потомцима – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Подсећамо да је ПОКС већ подносио и декларацију Народној скупштини о осуди комунистичких злочина, као и да од свог оснивања наш покрет инсистира на расветљавању злочина и откривању пуне истине о злочинима 1944. и 1945. године, али и у деценијама после тога.