Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) на годишњицу бомбардовања Београда, од 6. до 12.априла у Другом светском рату, сећа се херојске авијације Краљевине Југославије и позива Владу Србије и Министарство за привреду да створе амбијент за развој српске авио-индустрије која данас не постоји.

– Данас се хвалимо са 14 МИГ-ова, а пре једног века је Краљевина Југославија бројала више од 2.400 авиона свих врста и то већином домаће производње, од чега 800 борбених-војних. Од њих 150 су били најмодернији авиони. У периоду од 1918. до 1941. године, у Краљевини Југославији и то све у Србији, активно је радило чак 12 фабрика, које су укупно произвеле више од 1.800 авиона. Осим производње борбених, путничких и спортских летелица, имали смо и импозантну пратећу индустрију. „Захваљујући“ комунистичкој власти, која је фабрике национализовала и растерала све стручњаке, оне су пропале, а данас, ниједна од тих фабрика не постоји. Данас, нажалост, имамо проблем да произведемо обично моторно возило, а авиони су нам мисаона именица – изјавио је потпредседник ПОКС и унук Драже Михаиловића, Војислав Михаиловић.

ПОКС је, поводом годишњице бомбардовања српске престонице, покренуо и иницијативу да пилот Милош Жуњић, који је 6. априла водио југословенску авијацију током бомбардовања Београда, добије улицу у родном граду Ваљеву. Српски пилоти борили су се против надмоћне немачке ескадриле, а мало се зна да је њих 11 храбро погинуло бранећи свој народ. Милош Жуњић је био на њиховом челу. Овај херој, који је дао живот за своју отаџбину, има улицу у Београду, а време је да, после скоро осам деценија, једнако признање добије и у родном Ваљеву.