Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује најаве уклањања споменика у Београду, Војводи Вуку Поповићу, симболу ослободилачких ратова Србије, са почетка 20. века.

– Одлука да се уклони споменик Војводи Вуку са Топличког венца у Београду није само срамота према највећем јунаку свих ослободилачких ратова Србије, већ и према нашој историји и слободарском наслеђу. Ако се овако опходимо према јунацима и онима који су своју крв, а на послетку и живот дали за слободу отаџбине, какву поруку шаљемо новим генерацијама и каква нас будућност чека? Надам се да ова власт у Београду неће овим чином себе уписати црним словима у историју као некога ко се усудио да уклони споменик човеку коме чак ни комунисти нису смели уклонити споменик, иако је био четнички војвода, плашећи се реакције народа – поручио је потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић, бивши градоначелник Београда и унук Драже Михаиловића.

ПОКС подсећа да је Војин Поповић, познатији као Војвода Вук, био учесник устанка против Турака у Старој Србији, балканских и Првом светрском рату и командант Добровољачког одреда на Солунском фронту. Носилац је бројних одликовања и један од најомиљенијих српских војника и официра икада. Јуначки је погинуо 1916. на Кајмакчалану.