Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од надлежних правосудних органа Републике Србије да покрене истрагу против Милутина Мркоњића због злоупотребе службеног положаја док је био директор ЦИП, јер је 7 милиона немачких марака од укупно 40, колико је Дафимент банка уплатила ЦИПу за изградњу подземне железнице код Вуковог споменика у Београду, завршило у СПС за потребе предизборне кампање у време Слободана Милошевића.

Према подацима из досијеа Државне безбедности који су се појавили у јавности ових дана, бивша власница Дафимент банке Дафина Милановић финасирала је СПС преко Мркоњића.

– Овај документ јасно показује да је Дафимент банка имала улогу обичног банкомата за СПС у време Слободана Милошевића, јер су је они и основали. Када год су им затребале паре, Мркоњић би узео од ове банке, која је опљачкала више стотина хиљада грађана у својој пирамидалној превари. Јасно је да је гђа Милановић била само пиун у рукама државе која је отворено пљачкала свој народ, а њен експонент је био управо Мркоњић. Време је да неко за то одговара, јер су покрадене на овај начин стотине милиона немачких марака народних пара – изјавио је Војислав Михаиловић, потпредседник ПОКС.

ПОКС подсећа да је више пута захтевао отварање досијеа Службе државне безбедности, како би се расветлили злочини из прошлости, али и многобројне пљачке грађана и умешаност појединаца из државног врха у њих.