Српска Краљевска омладина (СКО), Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС), Први мај је широм Србије обележила у духу празника – радно и чувајући природу.

– Људи су одушевљено прилазили нашим омладинцима који су попут некадашњих „Сокола“ промовисали екологију, здравље и добро васпитање. Соколска друштва су некада широм Краљевине Србије организовала акције пошумљавања, градила и уређивала паркове, спортске терене, декорисала зелене површине, гимнастичка вежбалишта у природи, која је марљиво чувана и одржавана. У доба Краљевине Србије, бонтон и породично васпитање били су огледало државе, свуда су владали ред, хигијена и култура понашања. Ми желимо да вратимо културу Србији, а Србију краљевини – изјавио је овим поводом народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

На излетиштима у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Краљеву, Крушевцу, Бечеју, Лозници, Зајечару, Шапцу, Соко Бањи и бројним другим местима, поделили смо стотине еколошких кеса за смеће, са слоганом „Буди краљ – не прљај!“, у циљу ширења еколошке свести. Наша порука, коју смо промовисали у разговору са излетницима, била је да празнично обележавање 1. маја представља наше уживање, а да оставимо природу чистом и покупимо смеће – нашу одговорност и обавезу.