Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива грађане да у што већем броју дођу на прву монархистичку и антифашистичку шетњу „У славу Дражи!“, која ће се одржати сутра, 12. маја, у 12 часова, у Београду, код Делијске чесме у Кнез Михајловој улици.

– Позивам све грађане којима је доста игнорисања или негирања чињенице да је ђенерал Дража Михаиловић био први, најдоследнији и највећи борац против фашизма у Другом светском рату на простору Југославије и целог Балкана, да нам се придруже у протестној шетњи. Деца комунизма, којих има у свакој власти, упорно покушавају да негирају ту чињеницу и да обесмисле погибију десетина хиљада Равногораца који су свој живот положили за слободу, краља и отаџбину. Ми то нећемо дозволити и Дражу Михаиловића ћемо уврстити на историјско место које му припада, као вођу Трећег српског устанка против завојевача и окупатора. То није никаква ревизија историје, него коначно ослобађање од стега полувековних идеолошких притисака на историчаре и комунистичке пропаганде и гнусних лажи – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Окупљени ће након скупа код Делијске чесме у Кнез Михаиловој у 12 часова, прошетати до споменика Војводи Вуку и положити венце, а присутнима ће се обратити унук генерала Драже Михаиловића, Војислав Михаиловић, народни посланик и председник Покрета обнове Краљевине Србије Жика Гојковић, председник Удружења „Југословенска Војска у Отаџбини“ Милош Павковић, историчар Немања Девић и други виђени говорници.

Прву велику Монархистичку и Антифашистичку шетњу у Београду и Србији организују Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Савез равногорских покрета, Четници 1848, Уједињени Равногорски Покрет Србије, Републике Српске, Црне Горе и Дијаспоре, Југословенска Војска у Отаџбини, Гвоздени Пук и Лига за реституцију.