Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује забрану Равногорског покрета у Црној Гори од стране власти те земље.

– Ђукановићу не смета јачање ОВК у појединим општинама где су Албанци већина али зато му смета Равногорски Покрет који баштини идеју антифашизма. Наци комунистички режим у Црној Гори годинама већ затире све што мирише на српство и што их подсећа на оно што су некада били. Хапсе политичке неистомишљенике, забрањују улаз у земљу свима који мисле другачије. То више и не чуди обзиром да је тамошња власт верни следбеник АВНОЈ-евских одлука и да се режим у тој земљи одавно одрекао чак и Његоша  – изјавио је потпредседник ПОКС-а Војислав Михаиловић.

ПОКС подсећа да је Дража Михаиловић постхумно одликован од савезника, америчког и француског председника, те ако су равногорци сарадници окупатора онда су то исто и Де Гол и Хари Труман. У Црној Готи још увек живи титоизам и тамошња власт је последња комунистичка власт у Европи пресвучена у нова „бриселска“ одела. Нажалост, скупо ће ову земљу коштати овај режим који представља „црно лице“ Црне Горе.

– Уколико ова одлука остане на снази ПОКС ће у Црној Гори основати одбор своје странке који ће наставити да баштини сећање на славног генерала Михаиловића и да помогне браћи у Црној Гори да ослободе отету државу – додао је Михаиловић.