Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује најаву одржавања манифестације у Бујановцу у част вође терористичке ОВПБМ Ридвана Ћазимија убијеног током сукоба са полицијом 2001. године.

– Скандалозна је намера Шиптара да се у Србији одржи манифестација посвећена једном од терориста који су покушали да заузму југ наше земље у општинама Бујановац, Прешево и Медвеђа. Ништа мањи скандал није ни најава те церемоније обајвљена на званичној фејсбук страни општине Бујановац. Ово величање терориста није обична провокација, већ и јасно показивање односа према држави. Наша Скупштина је јуче усвојила измене Кривичног законика којим су за тешка дела против уставног уређења и безбедности земље предвиђене најстрожије казне, па стога позивамо државне органе да заузму одлучнији став и својом рекацијом не дозволе подривање уставног поретка али и унижавање наше нације – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да општине на југу централне Србије већ годинама уназад покушавају да провокацијама изазову сукоб и да је крајње време да се томе стане на пут. Званична обележавања Дана албанске заставе, подизање споменика терористима као и одржавање манифестација у њихову част доводи у питање интегритет државе и ту не сме бити компромиса.