Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује изјаву Хашима Тачија да неће дозволити формирање Заједнице српских општина.

– ЕУ је показала потпуну немоћ као посредник у разговорима између Београда и Приштине, својим одсуством реакције на изјаву Хашима Тачија да неће испоштовати оно што је потписао у Бриселу. Јавним признањем да одбија да сада или било када у будућности дозволи формирање Заједнице српских општина, он је обесмислио Бриселски споразум. Земљама ЕУ које су признале лажну државу Косово сада је сасвим јасно да су створиле Франкенштајна на кога утицај има само САД. Јасно је да у наставку дијалога као посредници могу да се појаве само САД и Русија, а да за ЕУ нема места – истакао је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС позива ЕУ да и формално одустане од посредништва јер се показало да никакав утицај на шиптарске лидере немају. Одсуством реакције на отворено одбијање Тачија да примени оно што је потписао у Бриселу, као и игнорисање захтева ЕУ за повлачењем такси, ЕУ је доживела понижење какво јој нико до сада није приредио.