Прво повереништво Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) за Уједињено Каљевство основано је јуче. За главног повереника једногласно је изабран Горан Ивановић из енглеског града Корби.

На овом састанку су за његове заменике именовани Миле Ђурић из Стивениџа и Небојша Веселиновић из Лондона. Они су, заједно са члановима првог одбора ПОКС за УК, договорили планове, акције и конкретне циљеве јачања странке у Енглеској и осталим деловима Уједињеног Краљевства.

– Иако смо физички далеко од своје отаџбине, у срцу нам сија пламен са породичног огњишта, и даље живимо за дан када ћемо стати на српску земљу, када ћемо јести плодове са њива наших предака и пити чисту изворску воду река Србије. Као становницима Енглеске, врло добро су нам познате све погодности живота у Краљевини у односу на Републику. Наши потомци, комшије и сва наша браћа Срби заслужују да живе боље, а то ће моћи једино у Краљевини Србији! Зато, наша борба за повратак Србије изворном крсном имену, коренима, традицији, вери, култури и православљу тежак је и велики пут, али циљ није недостижан! За Краља и Отаџбину, до победе! – изјавио је Ивановић.

Након радног дела састанка, чланови првог повереништва ПОКС за УК су уз промотивни материјал, летке и приступнице разговарали са гостима о програму и идејама наше страке.