Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) покренуће иницијативу да се бившем пуковнику Грчке војске, Костасу Димитриолису додели национална пензија Републике Србије, у знак захвалности због његовог одбијања наређења НАТО официра да бомбардује нашу земљу. Због овакве одлуке пуковник Димитриолис је ражалован, изгубио је посао и завршио на улици неко време.

– Најмање што Србија може да учини у знак захвалности за његов пожртвовани гест који заслужује дивљење је да му одобри националну пензију. Нарочито због тога што је изгубио посао због таквог става, чиме је угрожена његова егзистенција. Он је добар пример да и у савременом свету постоји и даље чојство и јунаштво, а Србија мора показати да не заборавља своје пријатеље – изјавио је Жика Гојковић, председник ПОКС и народни посланик.

„Ја бомбардовати, мој народ Србе, нећу па макар прао улице Атине!” речи су којим је Костас Димитриолис одбио да изврши бомбардовање Србије. Зато га је НАТО пакт јуна 1999. године ражаловао, остављајући га без посла, зараде и крова над главом. Став наклоности према српском народу, Костас је показао и тако што је унуку дао име Србољуб Димитриолис.