Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Владу Србије да захтева од Немачке хитно изручење ратног злочинца и убице Давида Ферка, потпоручика КФОР-а који је 1999. године издао наредбу за убиство двоје цивила, Славка Веселиновића и Жарка Андријевића.

– Људе који су бежали из Призрена да би спасили животе од шиптарских терориста хладнокрвно су убили немачки војници по наредби ФП одликован у Немачкој за „беспрекорно испуњење војничке дужности“.  Ако Немачка и друге земље НАТО-а не признају злочине својих официра и војника, Србија мора да инсистира да се сви они процесуирају и најстроже казне – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.

ПОКС подсећа да су први пут после Другог светског рата, немачки војници отворили ватру, ван Немачке, и то 13. јуна 1999. у центру Призрена, убивши два Србина. Ово се десило другог дана од уласка КФОР-а на Косово и Метохију, рафалном паљбом са 220 метака. Убиство је забележила камера РТС-а што је кључни доказ који мора да испоштује правосуђе у Немачкој.