Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Владу Србије да престане да враћа комунистичке кредите из периода седамдесетих и осамдесетих година, Светској банци и Европској банци за обнову и развој јер су закључени са зеленашким каматним стопама од чак 7 одсто годишње. Из буџета Србије је пре два дана исплаћено 22 милиона евра на име Титових кредита, што ће бити укупно 220 милиона ове године. Прошле године грађани Србије су платили 250 милиона евра.

– Србији је остало да враћа још 20 година укупно 8,8 милијарди евра комунистичких кредита, који су подизани да би се нереално повећавале плате и пензије и тако купио социјални мир. Ово је било противно разуму и економској логици. Својим економским мерама, комунисти су привреду бацили на колена, укинули су приватну својину и уништили српска села. Једини излаз од потпуног колапса, видели су у узимању кредита са грејс периодом од 10 година, које ће отплаћивати будуће, односно ове генерације. Комунистичка власт је била нелегална јер је монархија нелегално укинута, па самим тим и све одлуке нелегалне послератне власти треба прогласити ништавним, тим пре што су закључили уговоре са ужасно високим, зеленашким каматним стопама – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да су Словенија и Хрватска свој део дуга вратиле повериоцима пре 10 година, али да Србија грца у овим дуговима још увек и да ће се то наставити наредних 20 година. Ово је цена коју наше генерације морају да плаћају за „лагодан живот без брига“ из комунистичког времена.