Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива градске власти у Београду, Новом Сад, Крагујевцу и Нишу да доделе име једној улици по Дијани Будисављевић, која је за време Другог светског рата спасла из усташких дечјих логора 12.282 српске деце.

–  Ова храбра жена спасила је 12.282 српске деце, која данас имају сигурно преко 30.000 потомака Срба. Њена храброст да оснује илегалну мрежу помагача за помоћ српској деци у Загребу, у срцу усташког упоришта, у јеку рата, невероватан је подвиг вредан дивљења. Она није тражила признање, тражила је само правду и слободу за наше претке, а ми сада, из захвалности за племенитост и поштовање које је гајила према српском народу, за њу тражимо улицу у већим градовима Србије – изјавио је потпредседник ПОКС Војислав Михаиловић.

ПОКС подсећа да после удаје за Србина, др Јулија Будисављевића, Дијана Обексер, 1917. године се из родног Инсбрука преселила у Загреб. На почетку Другог светског рата, Дијана се није могла помирити са чињеницом да српску децу и православне избеглице у усташким логорима фашистичке Независне Државе Хрватске најбруталније убијају. С циљем да спасе Србе од усташа, основала је илегалну мрежу за привремено смештање деце у хранитељске породице. Када је после рата Озна сазнала за ово, уништила је сву Дијанину врло прецизну документацију о сваком детету. Нове комунистичке власти су заташкале цео случај, забраниле да се деца врате у своје биолошке породице, него да остану у новим породицама, а све зарад лажног „братства и јединства“. Озлојеђена и разочарана, Дијана се са мужем вратила у Инсбрук, где је преминула 1978. године.