Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) осуђује одлуку Врховног суда Северне Македоније да албанског терористу Томора Морину, који је злостављао, мучио и убијао српске породице на Косову не изручи Србији.

– Не постоји оправдање да терориста који је убијао невине људе, читаве породице, буде пуштен на слободу. Македонци треба да знају, да ће судбина Србије задесиће и Северну Македонију, пре или касније, када се апетити Албанаца повећају и крену у оружану побуну. Оваквим поступцима Македонци удаљавају од себе Србе, који су им природни савезници. Србија не сме ,одустати од борбе за правду у овом случају, јер то дугује жртвама и њиховим породицама – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.

Томор Морина се терети да је заједно са деветорицом припадника ОВК, такозване групе ЦИПАП, учинио ратне злочине против цивилног становништва од јануара до јуна 1999. године на територији Општине Ђаковица. Морина је 24. јула приведен на граничном прелазу Блаце, по Интерполовој потерници Србије и спроведен у екстрадицијски притвор у Скопљу.