Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) ће изаћи на предстојеће изборе за Скупштину Србије, самостално или у коалицији искључиво са странкама које се залажу за обнову краљевине.

– За нас су сваки избори шанса да направимо још један корак ка обнови краљевине и зато ову шансу нећемо пропустити. Не боримо се за фотеље и функције и зато инсистирамо на програмским коалицијама, а не на савезима за пуко заузимање власти. Позивамо све странке које се залажу за исте вредности као и ми да направимо савез и да започнемо озбиљне промене накарадног система у Србији који траје од 1945. године до данас. То је једино могуће ако се промени облик владавине из републике у краљевину. Све друго је што би народ рекао „Сјаши Курта, да узјаше Мурта“ – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС позива све странке да учествују на изборима јер изборни услови данас, иако су далеко од добрих или идеалних, нису ништа гори од оних из времена владавине садашње опозиције, Демократске странке и других. И тада је власт контролисала медије, куповала гласове, претила и уцењивала поједине гласаче, манипулисала са бирачким списковима, па је ипак била поражена на изборима.

– Ми ћемо на мегдан изаћи поносно под својом заставом и грбом, уверени да ће гласачи наградити нашу храброст, одлучност и доследност. Због тога не разумемо неке странке које су већ сада одлучиле да бојкотују изборе и побегну са мегдана. То није у духу српског народа – додао је Гојковић.