Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) захтева да се Зрењанину врати име које је имао између два светска рата, а то је Петровград. Због тога нас радује што су се у граду појавили билборди са натписом „Добро дошли у Петровград“.

 – Историјска улога Краља Петра I за овај град, српски народ, Војводину и целу државу је неупоредива са Жарком Зрењанином. Неправда која је учињена највољенијем српском краљу, заслужном за ослобођење Рашке области и Косова од Турака, присаједињење Војводине Србији и неправда за сам град који је носио његово име, мора бити исправљена. Ако су комунисти хтели да свог партијског саборца овековече, нису требали да одузимају назив једном од најзнаменитијих Срба – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

 ПОКС подсећа да је Петровграду име промењено у Зрењанин, а да грађани нису питани да ли то желе. Без обзира што је назив града нелегално промењен и могао би скупштинском одлуком да буде исто тако и враћен,  ми тражимо да град спроведе референдум и уважи мишљење грађана.