Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра лицемерном јучерашњу изјаву председника СПС, Ивице Дачића да је Путин после Романова руски вођа који највише помаже Србији.

– Ако је ова изјава наговештај промене политике СПС, која је до сада баштинила очување тековине Комунистичке партије, оне исте која је брутално у једном дану побила све Романове, ми то поздрављамо. Тражимо да се СПС изјасни око тога, јер ако није, онда је ово једна од најлицемернијих изјава икада – изјавио је Војислав Михаиловић, потпредседник ПОКС и унук Драже Михаиловића.

ПОКС подсећа да је Комунистичка партија у Русији насилно, путем револуције узурпирала власт 1917. године и пола године после тога убила у заточеништву највећег пријатеља и савезника Србије из Првог светског рата, руског цара Николаја II Романова и целу његову породицу, жену и петоро малолетне деце, укључујући и пса.
У том масакру страдала је и руска принцеза Татјана која је била вереница будућег Краља Александра I Карађорђевића.
Царска Русија је 1914. године ушла у рат са Немачком и Аустроугарском због њиховог напада на Србију, иако није била спремна за тако велики сукоб.