Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра срамотом за цело наше друштво, трошење 40 милона евра за ријалити програм у Србији, док новца за решавање животно важних питања често нема довољно.

–  Срамотно је да у реалној Србији  нема пара за лечење деце, а у виртуалној, ријалити Србији има 40 милиона евра за иживљавање и изградњу најскупљег позоришта. Ријалити програми све више постају проблем нашег друштва, јер на најприземнији начин пропагирају насиље и неморал, стварајући утисак да је то нормално и природно понашање. Најгоре од свега је што младе генерације такав модел и усвајају – изјавио је потпредседник ПОКС Војислав Михаиловић .

Подсећамо да је ПОКС у Скупштини Србије поднео Предлог закона о коме ће се посланици изјаснити ове јесени, а који регулише ову област тако да се ријалити програм забрањује за приказивање пре поноћи и да се медијске куће које га приказују додатно опорезују високом стопом, као екстра-профит.
Предлог предвиђа и да се од овог пореза целокупан новац уплаћује у Фонд за лечење деце од најтежих болести. Такође, у овај фонд би се аутоматски уплаћивало четири петине од сваке СМС поруке коју грађани уплате за гласање у ријалити програму.
ПОКС очекује да ће велика већина посланика гласати за овај предлог.