Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) предложиће Скупштини Србије измене закона који регулишу ниво примања личних доходака министара, посланика и председника државе, на основу годишњег резултата рада, измерених по нивоу Бруто домаћег производа (БДП).

– Председник, министри и посланици не треба да добијају високе фиксне плате као што је сада случај, него по заслузи. Уколико немају резултате на крају године, треба да деле судбину народа, а ако имају, треба да буду награђени. Наш предлог има за циљ да мотивише људе који одлучују о судбини народа, да буду одговорнији и да на својој кожи осете резултате свог рада, било позитивне или негативне, као што их и грађани осећају – изјавио је потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић.

ПОКС конкретно предлаже да, ако се финансијска година заврши са БДП који је негативан у односу на претходну, плата свих функционра треба да буде минималац. Ако БДП буде позитиван до 2 одсто, плата треба да буде на нивоу просечне плате у држави. Ако буде позитиван од 2 до 5 одсто, примања треба да буду као код колега у региону Балкана, а преко 5 одсто, као лични доходци из ЕУ.