Покрет обнове Краљевине Србије(ПОКС) тражи забрану одржавања „Параде поноса“ LGBT особа све дотле док они не престану да свасно провоцирају и вређају национална и верска осећања већине нашег становништва.

– Манифестација ЛГБТ заједнице названа „Парада поноса“ има за циљ да вређа национална и верска осећања убедљиве већине нашег народа, а не да промивише некакву љубав и различитост. Све док је то тако, треба је забранити. Који је смисао ношења иконе Пресвете Богородице ишаране дугиним бојама на јуче одржаној паради , ако није срамна и намерна провокација, смишљена са циљем да се руга свим вредностима на којима наше друштво почива. Боде очи и то што је та манифестација одржана јуче, на 101. годишњицу пробоја Солунског фронта, што је истински разлог за организовање параде солунцима у част, а не некавих маскарада уперених против српске породице – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је прошле године подигао тужбу против учесника „Пареде поноса“ који су извргли руглу српску народну ношњу, као симбола српскога народа.