Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива државу да помогне српском ратном хероју Микајлу Шимшићу, једном од преживелих српских бораца који су 1992. године били заробљени у Тунелу Бродар на путу између Вишеграда и Рудог, по чему је снимљен чувени филм “Лепа села лепо горе”.

– Овај српски јунак који је на ратишту био до последњег дана, заборављен је и живи од мајчине минималне пензије, као ратни инвалид, тражећи само поштен посао већ годинама. Ако Босна и Херцеговина неће, Србија му мора помићи. Своје хероје, који су животима бранили народ и државу, спремни да дају све што имају, никада не смемо да заборавимо – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је у септембру 1992. године седам војника Треће чете Дринског батаљона чувало мост испред тунела Бродар, да муслиманске јединице не би прешле на десну обалу Дрине. Пошто су приморани да се повуку у тунел, тамо су провели девет дана, под бомбама и нападима муслиманских снага без воде и хране. Микајло је један од тројице преживелих, који се после изласка из тунела вратио на ратиште.