Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Владу Србије да интернационализује питање положаја Срба у Црној Гори и подржи предлог Демократског фронта за допуну Устава Црне Горе, који подразумева заштиту интереса и загарантованих права наших сународника у овој држави.

– Однос власти Мила Ђукановића према нашем народу и вери веома је сличан моделу који је Енвер Хоџа својевремено примењивао у Албанији када је укинио верске слободе, па чак и право Србима да користе своја крштена имена. Иако смо навикли да ЕУ која себе назива цивилизованом, остане нема на угњетавање Срба у региону, шовинистички ставови блиски инквизицији требали би чак и њима да буду довољан разлог за оштре реакције. Најављена иницијатива ДФ-а могла би да промени ову анти-српку хистерију у Црној Гори. Свакако и наша држава мора хитно да предузме мере како би се зауставио овај прогон и линч Срба – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

У предлогу ДФ-а, тражи се да се српски језик, уз црногорски, нормира као други службени језик, да се поред постојеће државне заставе уведе и тзв. народна застава-тробојка из 1905. године, као и да се химна скрати за строфе које је написао сепаратиста и квислинг из Другог светског рата, Секула Дрљевић.