Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) захтева од Министра спољних послова Ивице Дачића и министарства на чијем је челу да затраже од Ватикана документацију о страдању Срба у Јасеновцу коју је тамо сакрио Јосип Броз Тито.

– Србија је власник документације о усташким злочинима и треба званично да тражи од Ватикана да јој је врате. Комунисти су практично украли ова сведочанства из рата и предали у руке онима који су предводници негирања злочина. Некадашњи председник Председништва СФРЈ Борисав Јовић посведочио је да се докази о злочинима над Србима у Јасеновцу налазе у Ватикану. Осим истине о жртвама, ова архивска грађа требала би једном за свагда да ућутка оне који негирају размере злочина почињених у Јасеновцу што ће имати немерљив значај и за будуће генрације – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа, да је према сопственом сведочењу, Борисав Јовић за тајно пребацивање документације о Јасеновцу сазнао 1975.године у време када је обављао функцију амбасадора наше земље у Италији. Јовић је признао да је важну улогу у самој акцији пребацивања доказа имао хрватски комунистички функционер Иван Стево Крајачић, некадашњи начелник ОЗНЕ и човек чије су се блиске везе са усташама деценијама криле од јавности.