Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) данас је организовао први турнир у фудбалу по називом „Куп Краља“, у част Витешког краља Александра I Карађорђевића, а под покровитељством ЊКВ принца Владимира Карађорђевића, унука краља Александра Ујединитеља.

Од 12 такмичарских екипа из више градова Србије, први краљев пехар освојио је тим ПОКС из Темерина. Почетни ударац извео је Душан Савић, наша фудбалска легенда.

– Желели смо да овде у Отвореном краљевском граду Сомбору, по први пут одамо почаст нашем витешком краљу, тако што ћемо срце дати на терену, као што је он дао свој живот за нас тог 9, октобра пре 85 година, када је убијен. И то смо и остварили. Симболично, све екипе су играле у дресовима предратних клубова, који су преносили славу Југославије и Србије у фудбалу, када је Србија била Краљевина. Захваљујући нашем пријатељу и великом монархисти Јовану Јоци Оташевићу, такмичари из Београда су имали прилике да играју у краљевско плавој боји дресова Краљевине Југославије, баш онакве какве су носили фудбалери београдског БСК у Монтевидеу. – том приликом је рекао Жика Гојковић, председник Покрета обнове Краљевине Србије.

„Куп Краља“ је турнир који има хуманитарни значај, јер су посетиоци могли да оставе добровољни прилог, који ће ПОКС наредних дана даровати Милици и Михајлу Лукић, једној од породица које изузетно тешко живе. Овај турнир ће се организовати и наредних година, у намери да буде традиционална манифестација, која окупља све монархисте, поштоваоце српске историје, Краљевине Србије, традиционалних и породичних вредности и фудбала.