Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поносан је на Град Крагујевац, чија је скупштина донела одлуку да једна улица понесе име генерала Драгољуба Драже Михаиловића и позива СУБНОР да престане да пласира лажне информације о улози четничког покрета у Другом светском рату.

– Драгољуб Михаиловић је 2015. године рехабилитован одлуком суда, као и Равногорски покрет, а наша држава је законом изједначила права четника и партизана. Упркос тврдњама и оптужбама које је управо СУБНОР изнео пред суд, без конкретних доказа, да је Драгољуб Михаиловић сарађивао с окупатором, суд је рехабилитовао славног генерала, првог герилца у борби против фашизма у поробљеној Европи. Када већ помињу „каме“ и злочине, постављамо питање наследницима комунистичког режима ко ће да одговара за 60 хиљада људи, најсуровије побијених после рата које је Државна комисија за тајне гробнице пописала са конкретним именима и презименима? То је број који се тренутно зна, а који је и далеко већи, а чине га у великој већини невини цивили који су стрељани без суђења само зато што нису били поклоници тадашње власти, већ краља и отаџбине – истакао је заменик председника ПОКС Мирко Чикириз.

Данас у нашој земљи добро се зна ко је био Дража Михаиловић. А о томе да ли је сарађивао са окупатором најбоље сведоче одликовања француског председника Шарла Де Гола из 1943. и америчког председника Харија Трумана из 1948. године, за изузетну борбу против фашиста. Додела улице Дражи Михаиловићу у Крагујевцу, па и сваком другом већем граду у Србији, није ревизија историје, како неки покушавају да истакну, него исправљање неправде јер су се стекли услови да истина коначно угледа светлост дана. Свидело се то наследницима комунизма или не, то је процес који више нико неће моћи да заустави.