Делегација Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) присуствовала је свечаном француском, државном обележавању 11. новембра – 101. годишњици потписивања примирја у Првом светском рату, која је организована данас испред Тријумфалне капије у Паризу.

– Дан примирја у Великом рату за нас је дан наше велике победе. Док је била краљевина, Србија је имала бројне и јаке савезнике и била је непобедива. Низала је само победе, крварећи за слободу коју је на крају извојевала. Због тога смо поносни што присуствујемо овде, као једни од представника народа који је слободу у Првим светском рату платио са 1,2 милиона живота, положивши тако највећу жртву у односу на све друге народе. Сигуран сам да ће Србија када опет буде краљевина, повратити свој углед и моћне савезнике које је некад имала, а пре свих мислим на Француску – истакао потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић.

Делегација ПОКС једина је, поред званичне делегације Србије, која је позвана на ову свечаност. Позив је лично упутио члану Председништва ПОКС Владимиру Ђорђевићу, Адмирал Анри Лакај из кабинета француског председника Емануела Макрона.

Државнички протокол Француске током овог великог празника обухватио је дипломатску церемонију коју је предводио председник Макрон са војним и државним врхом Француске, уз присуство делегација савезника и победника у Првом светском рату. Делегација ПОКС присуствовала је и војној паради, као и Свечаној академији и тематским изложбама посвећеним Првом светском рату.