Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поднео је данас кривичне пријаве против двојице грађана који су преко друштвених мрежа и у директној комуникацији упутили претње смрћу заменику председника ПОКС, Мирку Чикиризу и Владимиру Ђорђевићу, књижевнику и историчару, члану Градског одбора ПОКС Крагујевац, због предлога да Дража Михаиловић добије улицу у Крагујевцу.

– Неокомунисти су овог пута отишли корак даље и упутили нам директне претње смрћу, као да Други светски рат није завршен. Одлука Скупштине Града Крагујевца да додели улицу славном генералу и првом антифашистичком борцу у Европи у Другом светском рату, Драгољубу Михаиловићу, одјекнула је као бомба у круговима наследника злочиначког комунистичког режима. Већ данима због ове, легитимне и легалне одлуке трпимо нападе од различитих политичких странака и појединаца, а најновије претње су нешто преко чега држава не сме да пређе. Овакве појаве показују нам колико смо близу циља да исправимо историјску неправду и да се наш народ сети ко су му били прави хероји, али и колико смо далеко од националног помирења – поручио је заменик председника ПОКС Мирко Чикириз.

ПОКС поводом ових претњи очекује хитну реакцију полиције и тужилаштва, као доказ да живимо у правној држави, која не дозвољава овакве варварске иступе и говор мржње и својим грађанима гарантује безбедност.