Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) одржао је у Новом Саду седницу Председништва којој је присуствовао и члан Крунског већа, еминентни српски архитекта и историчар уметности Драгомир Ацовић.

– Када се постави питање шта бисмо као народ добили враћањем монархије, логичније је питати шта бисмо као народ изгубили престанком републике и да ли би смо за било чим жалили – рекао је Ацовић, који је био и први канцелар ордена краљевског дома Карађорђевића. Један од водећих српских интелектуалаца нагласио је да поздравља борбу ПОКС да се наша земља врати у породицу европских краљевина, где јој је одувек и било место.

Председништво ПОКС је закључило да је неопходно да сви монархисти у Србији, а према истраживању јавног мњења их има преко 30 одсто, треба да на предстојећим изборима формирају једну листу.

– Крунски савет који је формирао Престолонаследник је „Влада у сенци“ Краљевине Србије. Они су представници српске друштвене елите и наша земља нема бољих кадрова и кандидата за будуће министре од њих. Те људе, који нису чланови наше, нити било које друге странке, ми предлажемо за будуће министре Владе Краљевине Србије – рекао је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.