Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује поступак Демократске странке која је у Новом Саду на месту где треба да буде постављен споменик свим невиним жртвама 1944/1945, поставила таблу са натписом “стоп прекрајању историје”.

– Након ослобођења Новог Сада, нове комунистичке власти су убиле више хиљада Новосађана, највише Срба, само због тога што су били за краља и отаџбину. Међу страдалима био и далеко мањи број, више стотина, сарадника окупатора и ратних злочинаца. Град не подиже споменик кривцима, него невиним жртвама, којих је било, а то је утврдила и државна комисија за откривање тајних гробница коју је формирао управо ДС, 2009.године. Странка, која својим поступком оправдава убиства људи само зато своје идеолошке припадности, ни у ком случају не може себе назвати демократском. Њихов чин скрнављења стратишта, на ком се планира споменик, чак представља поновно убијање невиних жртава – изјавио је председник Градског одбора ПОКС, Владимир Јелић.

ПОКС подсећа да су слични споменици подигнути у свим већим градовима Источне Европе, где су комунисти починили слична убиства, као и да је услов ЕУ за сваку државу која је кандидат, да Скупштина декларацијом јасно осуди такве злочине. Ако се ДС декларативно залаже за улазак Србије у ЕУ, мораће да мења своју политику према овим питању и да престане да брани послератну комунистичку, диктаторску власт која прво што је урадила, побила идеолошке противнике, забранила све политичке странке осим КПЈ и укинула демократију и вишепартијски систем.