Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) честита грађанима Војводине велики празник – 101 годину од присаједињења Војводине Краљевини Србији.

– Док смо били краљевина, низали смо победу за победом, увећавали своју територију и били поштовани у целом свету. Војводина, Рашка област, Косово и Метохија, Македонија, све те области су се придружиле Краљевини Србији од 1912. до 1918. године. Када поново постанемо краљевина, наставићемо тамо где смо стали пре више од седам деценија, када је срушена краљевина, успостављена република и кренуле наше несреће и порази. На данашњи дан сећамо се славних предака који су предвођени великим и бесмртним краљем Петром I Карађорђевићем, ослободили Српску Војводину и вољом Срба, Буњеваца и осталих народа, уједини је са Краљевином Србијом и остварили вековну тежњу војвођанских Срба да се уједине са матицом – поручио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Годишњица присаједињења Војводине Краљевини Србији је празник за Србе, Буњевце и све друге народе који живе на територији Војводине, јер је Аустроугарска била тамница за многе од њих, нарочито Словене. Поносни смо што је Нови Сад, у знак овог великог догађаја, добио споменик Краљу Петру Ослободиоцу и надамо се да ће ускоро споменици великим владарима из династије Карађорђевић красити и наш престони град Београд.