У препуној сали Скупштине града Крагујевца, а у организацији Покрета обнове Краљевине Србије, приказан је документарни филм Генерал Дража Михаиловић, режисера и сценаристе Милосава Самарџића.

– Овај филм још један је корак ка спознаји истине која се осам деценија сакрива од нашег народа. Та истина ма колико тешка била, биће лековита, јер ћемо само тако моћи да се вратимо себи и правим вредностима, изјавио је пре пројекције филма народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Филм је симболично приказан у сали где је недавно Скупштина града Крагујевца донела одлуку да се једна улица у овом граду назове по генералу Дражи Михаиловићу.

– Поносан сам што је једногласном одлуком одборника скупштине града Крагујевца Драгољуб Дража Михаиловић добио улицу у обом граду, али ми се нећемо ту зауставити, јер је Дража заслужио и да трг по њему назовемо, изјавио Председник градског одбора ПОКС Крагујевац, Мирко Чикириз.

Филм Генерал Дража Михаиловић представља документарно сведочанство са досад необјављеним видео материјалом о животу најодликованијег српског официра.