Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује скуп који је поводом 29. новембра одржао СПС на градском тргу у Новом Саду.

– Прослава 29.новембра, дана када је срушена српска држава коју су створили краљ Петар I и Александар I Карађорђевић, могао бих да разумем да се десила у Загребу, Тирани, Скопљу или Сарајеву, али никако не у Новом Саду и Србији. Комунисти су на тај дан угасили Краљевину Југославију, државу у којој су сви Срби били под једним кровом, без унутрашњих граница, са само једном престоницом, Београдом и уместо ње створили шест република са правом на оцепљење и две покрајине на територији Србије. Таква творевина комуниста довела је до неизбежног грађанског рата између народа бивше Југославије, у којој су најдебљи крај извукли управо Срби, разбијени у пет држава, Хрватску, БиХ, Црну Гору, Србију и Македонију, од којих су из две потпуно етнички очишћени. Од тог дана 1945, који СПС слави, почињу проблеми на Косову, прогон Срба и њихово исељавање, а у исто време планско насељавање 200.000 Албанаца на ову свету српску земљу. Уместо да тај дан цео српски народ покуша да заборави као ноћну мору, потпредседник СПС, Бајатовић, га оживљава и још се њиме поноси. Срамота! – изјавио је потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић.

ПОКС осуђује и Бајатовићев покушај да комунистички покрет под црвеном звездом петокраком, током Другог светског рата, представи као просрпски, што је ноторна лаж, јер је он у основи био антисрпски, усмерен на борбу против тзв. „великосрпског хегемонизма“ над другим народима Југославије,што се јасно потврдило уставом СФРЈ из 1974.године.

– Теза Бајатовића да је национално јединство потребно, али да није прихватљиво мењање историје је ноторна глупост, јер до помирења потомака четника и партизана може доћи само ако се отворе врата истини, која су била закључана преко 70 година. Историју су писали победници, онако како њима одговара, а не како је заиста било. Када се дозволи чињеницама да се обзнане јавно, а то је, да је Србија имала два антифашистичка покрета, четнички и партизански, тек тада је могуће национално помирење – закључио је Михајловић.

Лицемерне приче Бајатовића о левичарским идејама , једнакости свих и равноправности, човека који зарађује месечно 25.000 евра, док просечна плата у Србији није ни 500 евра, нећемо ни коментарисати.

Текст песме коју је јавно певао на помемутом скупу „По шумама и горама, … иду чете партизана“, има везе са левичарем Бајатовићем утолико што он воли да лови ситну и крупну дивљач по шумама и горама, за коју плаћа десетине хиљада евра.