Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља прве кораке ка договору власти и опозиције око рокова и услова за изборе.

– Добро је што су избори најављени за 3. мај, јер ће бити више времена за коначни договор власти и опозиције, о фер и демократским изборима. Поздрављамо почетне уступке опозицији да се мењају закони који ће побољшати изборне услове. Надам се да ће разум преовладати и да ће се стећи услови да на изборима сви учествују, како би будућа скупштина верно осликала вољу народa. ПОКС је још пре годину дана одлучио да на изборе изађе самостално или у програмској коалицији искључиво са странкама и удружењима грађана којима је главни циљ обнова Краљевине Србије. На том становишту смо и данас и увек ћемо бити, јер нама нису приоритет функције, него доследна и упорна борба за обнову краљевине. Да би смо брже дошли до нашег циља, сви монархисти треба да формирају једну, заједничку изборну листу – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС позива све странке, удружења грађана и угледне појединце који су за монархију, да се удруже и формирају једну изборну листу која ће претендовати да задобије поверење 30 одсто грађана, којима је, према истраживању јавног мњења, блиска идеја обнове Краљевине Србије.