Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најстрожије осуђује нове најаве хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић о наставку блокирања преговора Србије за улазак у Европску унију.

– Ако ЕУ не може да спречи Хрватску да уцењује Србију блокадом на европском путу, као и да заустави повампирење усташтва, онда не треба ни да настављамо преговоре о чланству. Посебно срамна је изјава хрватске председнице да се у њеној земљи неће поштовати одлука Уставног суда о употреби ћириличног писма, само зато што је то „писмо Срба“. Још више забрињава Европска унија, која толерише и недавно најављено подизање спомен-обележја усташама у Сплиту. Ако таква држава има било какво право гласа и може да утиче на улазак наше земље у Европску унију, онда нам Европска унија ни не треба – поручио потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић.

ПОКС поручује Колинди Грабар Китаровић да не пуца из празне пушке, јер сви у Србији знају две чињенице, да се у ЕУ више пита Кнежевина Лихтенштајн од Републике Хрватске, као и да Србима више није ни толико стало да уђу у ЕУ.